Kultur Kortet Aarhus

Kultur-Kortet er et overblik af ressourcer aarhusianske kulturskabere kan bruge til at lave udstillinger, spille koncerter, holde workshops og meget andet.

blue

Kender du til noget der skal med på kortet?

Kortet vedligeholdes og opdateres løbende af Frontløberne, men vil også meget gerne have dine inputs til tilføjelser til kortet. Tryk på 'indsend' nedenfor og følg ansvisningerne

Kortet var sidst opdateret 5. december 2023

Kortets Indhold

Kultur-Kortet er lavet til kulturskabere i Aarhus. Siden det kan være ret svært at finde ud af hvad de forskellige scener, centre, og aktører laver når man er ny i branchen eller ny til byen, så har vi samlet alt på et sted.

De første 140 tekster var skrevet af Lisa Christiane og Line Kjærgaard Hansen - tusind tak til Line og Lisa! Yderlige tilføjelser er skrevet løbende af Frontløberne, eller af folk der indsender ressourcer via indsend.

Hvis du har rettelser eller hvis kortet indeholder oplysninger om dit projekt, som du gerne vil have fjernet, bedes du tage kontakte til os.

Kortets format

Kultur-Kortet er udviklet af Aneta Camo, og designet af Aneta Camo og Liam Nilsen. Tusind tak til Aneta, for dit arbejde på projektet! Koden bag Kultur-Kortet er open source og tilgængelig.

Hvis du vil have et Kultur-Kort i din by, så kan du finde koden på GitHub.
Set det op selv, eller få hjælp fra Aneta.

Muliggjort af Erasmus+

Kultur-Kortet er udviklet som en del af Nåbø projektet 2022-2023. Nåbø projektet er et samarbejde mellem Frontløberne i Aarhus, og Tvibit i Tromsø, som skaber ressourcer til unge kulturskabere i de to byer. Tusind tak til Erasmus+ og Den Europæiske Union for deres støtte til Nåbø projektet, herunder Kultur-Kortet. Finansieret af Den Europæiske Union. Synspunkter og holdninger, der kommer til udtryk, er udelukkende forfatterens/forfatternes og er ikke nøvendigvis udtryk for Den Europæiske Unions eller Det Europæiske Forvaltningsorgan for Uddannelse og Kulturs (EACEA) officielle holdning. Hverken den Europæiske Union eller EACEA kan holdes ansvarlig herfor.

Hvorfor de kategorier?

De ressourcer, vi ønskede at sætte på kortet, er super varierede. De her 8 kategorier er det vi kom frem til. Her kan du læse lidt mer om hver af dem.

blue

udstillingssted

Steder der udstiller visuel kunst, for eks; tegninger, malerier, skulpturer. Søg gennem sub-tags ligesom cafe, galleri, museum, til at spise ned. Husk at visuel kunst kan udstillets alle mulige stede, ligesom butikker og kulturhuse, også.
blue

arbejdsrum

Disse er steder, hvor du kan få dit kreative arbejde gjort. Alt fra åbne værksteder til co-working spaces.
blue

venue

det er steder for udstilling af kunst på scenen, performancekunst, musik, teater mv.
blue

fællesskab

disse er grupper og kollektiver, der mødes omkring en fælles interesse. Find et hold at skateboarde med eller et DJ kollektiv til at spille til dit arrangement.
blue

media

disse er trykte og online magasiner, radiostationer og andre medier. Disse er gode steder at offentliggøre dit eget arbejde og finde interessante ting, der foregår i byen.
blue

læring

Disser er steder, der har fokus på læring. Her kan du finde steder at lære alt fra keramik, til filmproduktion, til svejsning, til fundraising. Nogle kører årelange programmer, og nogle afholder timelange workshops.
blue

events

Her finder du grupper og rum, der laver arrangementer; nogle årlige, nogle månedlige, nogle ugentlige. Dette er et godt sted at finde scener at optræde på og interessante begivenheder at deltage i.
blue

ressource

Disse er steder, der tilbyder ting, du måske har brug for, når du arbejder med kunst og kultur. En gratis møbelbutik, et trykkeri, steder at låne tøj mv.